Diferència entre revisions de la pàgina «Cine d'estiu»

De Biblioteca Joan Josep Cardona
Salta a: navegació, cerca
(Crea article)
 
Línia 1: Línia 1:
{{DISPLAYTITLE:Cine d'estiu}}
+
{{DISPLAYTITLE:cine d'estiu}}
: El ''Cine Goya'', o cine d'hivern, no oferia servei a l'estiu. En l'any 1949 l'empresari alcoià Vicent Verdú Miró forma societat amb Josep Crespo (''Pepe el Vell'') i Antoni Borrell per construir en terrenys d'aquest darrer un cine al ras que fou conegut per ''Central Cinema'', al carrer de La Palmera, societat de la qual va quedar com a únic soci Josep Borrell. La competència als Borrell naixia un any després amb la construcció del ''Cine Avenida'' empresa de Josep Pineda Roselló que es servirà d'un hort que posseïa a l'avinguda del País Valencià per a instal·lar un cine i un bar. Els dos locals competiren per oferir una programació d'alta qualitat que malgrat la forta assistència de públic els efectes d'una temporada curta, d'altra banda subjecta als canvis atmosfèrics de l'estació, no els feren suficientment rendibles obligant al tancament sobre 1956 de l{{'}}''Avenida'', seguit l'any següent pel ''Central'' de Borrell. Mentre Benito Puig, al carrer Fray Humilde, va obrir un parell de temporades un cine d'estiu, activitat que va durar fins que Pérez Molpeceres adquirí el local del ''Goya'' i el ''Central Cinema'' dels Borrell.  
+
El ''Cine Goya'', o cine d'hivern, no oferia servei a l'estiu. En l'any 1949 l'empresari alcoià Vicent Verdú Miró forma societat amb Josep Crespo (''Pepe el Vell'') i Antoni Borrell per construir en terrenys d'aquest darrer un cine al ras que fou conegut per ''Central Cinema'', al carrer de La Palmera, societat de la qual va quedar com a únic soci Josep Borrell. La competència als Borrell naixia un any després amb la construcció del ''Cine Avenida'' empresa de Josep Pineda Roselló que es servirà d'un hort que posseïa a l'avinguda del País Valencià per a instal·lar un cine i un bar. Els dos locals competiren per oferir una programació d'alta qualitat que malgrat la forta assistència de públic els efectes d'una temporada curta, d'altra banda subjecta als canvis atmosfèrics de l'estació, no els feren suficientment rendibles obligant al tancament sobre 1956 de l{{'}}''Avenida'', seguit l'any següent pel ''Central'' de Borrell. Mentre Benito Puig, al carrer Fray Humilde, va obrir un parell de temporades un cine d'estiu, activitat que va durar fins que Pérez Molpeceres adquirí el local del ''Goya'' i el ''Central Cinema'' dels Borrell.  
  
 
{{DEFAULTSORT:Cine d'estiu}}
 
{{DEFAULTSORT:Cine d'estiu}}
 
[[Category:Diccionari benisser]]
 
[[Category:Diccionari benisser]]

Revisió del 10:10, 10 juny 2018

El Cine Goya, o cine d'hivern, no oferia servei a l'estiu. En l'any 1949 l'empresari alcoià Vicent Verdú Miró forma societat amb Josep Crespo (Pepe el Vell) i Antoni Borrell per construir en terrenys d'aquest darrer un cine al ras que fou conegut per Central Cinema, al carrer de La Palmera, societat de la qual va quedar com a únic soci Josep Borrell. La competència als Borrell naixia un any després amb la construcció del Cine Avenida empresa de Josep Pineda Roselló que es servirà d'un hort que posseïa a l'avinguda del País Valencià per a instal·lar un cine i un bar. Els dos locals competiren per oferir una programació d'alta qualitat que malgrat la forta assistència de públic els efectes d'una temporada curta, d'altra banda subjecta als canvis atmosfèrics de l'estació, no els feren suficientment rendibles obligant al tancament sobre 1956 de l'Avenida, seguit l'any següent pel Central de Borrell. Mentre Benito Puig, al carrer Fray Humilde, va obrir un parell de temporades un cine d'estiu, activitat que va durar fins que Pérez Molpeceres adquirí el local del Goya i el Central Cinema dels Borrell.