Diferència entre revisions de la pàgina «Terra Mensa»

De Biblioteca Joan Josep Cardona
Salta a: navegació, cerca
(Es crea la pàgina amb «{{DISPLAYTITLE:Terra Mensa}} {{Petit|2002: Oral.}} Aquest topònim correspon a la porció de bancals situada immediatament baix del Molí de Montserrat a la parti...».)
 
 
Línia 2: Línia 2:
 
{{Petit|2002: Oral.}}  
 
{{Petit|2002: Oral.}}  
  
Aquest topònim correspon a la porció de bancals situada immediatament baix del Molí de Montserrat a la partida d'Ossalba. L'etimologia és prou incerta, conforma un malnom i ens ha sigut impossible solucionar-ho satisfactòriament. Tal volta es podrien aventurar hipòtesis treballant l'entrada "Menys" amb la seua llarga exposició de parònims que hom pot trobar en el vol. V del ''Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana ''de Coromines. Però tampoc cal deixar de banda l'entrada que té en l'Alcover-Moll, on és definit com el "conjunt de rendes eclesiàstiques" amb l'aportació d'un document del segle XV i la referència a l'etimologia llatina de ''mensa'' 'taula'. A continuació ens indica que es tracta d'un llinatge existent al Principat. Per la nostra part, només podem afegir que el malnom ja el tenim documentat el 1825 com a cens parroquial a nom de Dídac Fluixà "Mensa", i suposem que aquesta terra degué estar subjecta a algun tipus de gravamen en temps molts pretèrits i degué pertànyer a la parròquia benissera.
+
Aquest topònim correspon a la porció de bancals situada immediatament baix del Molí de [[Montserrat]] a la partida d'Ossalba. L'etimologia és prou incerta, conforma un malnom i ens ha sigut impossible solucionar-ho satisfactòriament. Tal volta es podrien aventurar hipòtesis treballant l'entrada "Menys" amb la seua llarga exposició de parònims que hom pot trobar en el vol. V del ''Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana ''de Coromines. Però tampoc cal deixar de banda l'entrada que té en l'Alcover-Moll, on és definit com el "conjunt de rendes eclesiàstiques" amb l'aportació d'un document del segle XV i la referència a l'etimologia llatina de ''mensa'' 'taula'. A continuació ens indica que es tracta d'un llinatge existent al Principat. Per la nostra part, només podem afegir que el malnom ja el tenim documentat el 1825 com a cens parroquial a nom de Dídac Fluixà "Mensa", i suposem que aquesta terra degué estar subjecta a algun tipus de gravamen en temps molts pretèrits i degué pertànyer a la parròquia benissera.
  
 
{{COORDENADES|I, 1-F}}  
 
{{COORDENADES|I, 1-F}}  
 
{{DEFAULTSORT:Mensa, Terra}}
 
{{DEFAULTSORT:Mensa, Terra}}
 
[[Category:Els noms de lloc de Benissa]]
 
[[Category:Els noms de lloc de Benissa]]

Revisió de 01:30, 31 maig 2018

2002: Oral.

Aquest topònim correspon a la porció de bancals situada immediatament baix del Molí de Montserrat a la partida d'Ossalba. L'etimologia és prou incerta, conforma un malnom i ens ha sigut impossible solucionar-ho satisfactòriament. Tal volta es podrien aventurar hipòtesis treballant l'entrada "Menys" amb la seua llarga exposició de parònims que hom pot trobar en el vol. V del Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana de Coromines. Però tampoc cal deixar de banda l'entrada que té en l'Alcover-Moll, on és definit com el "conjunt de rendes eclesiàstiques" amb l'aportació d'un document del segle XV i la referència a l'etimologia llatina de mensa 'taula'. A continuació ens indica que es tracta d'un llinatge existent al Principat. Per la nostra part, només podem afegir que el malnom ja el tenim documentat el 1825 com a cens parroquial a nom de Dídac Fluixà "Mensa", i suposem que aquesta terra degué estar subjecta a algun tipus de gravamen en temps molts pretèrits i degué pertànyer a la parròquia benissera.

Coordenades: I, 1-F