Diferència entre revisions de la pàgina «Mullador»

De Biblioteca Joan Josep Cardona
Salta a: navegació, cerca
(Crea article)
 
(Cap diferència)

Revisió de 10:19, 10 juny 2018

Gastronomia. Menjar típic de Benissa i indispensable a les festes estiuenques. Al reclam de mullador mosques/ aiguallimó suc, dit en veu alta, oferien en temps a la vora de les ermites diversos taverners de Benissa aquests modestos berenars. És un menjar on es barreja tomaca, pebrera i albergínia. De vegades tan sols tomaca i ceba. Es pot fer torrant-se o fregint-se els ingredients. En el primer cas els ingredients s'han de torrar al forn i després trossejar-los i afegir oli cru i sal. En el segon es trosseja i es fa el sofregit. El tradicional de Benissa sol portar trossos de melva en saladura. Sol menjar-se com a complement damunt de la coca feta al forn o en plat. En algunes ocasions, si es menja al plat, sol portar un ou fregit. === Locucions ===

  • Quin mullador. Frase feta que equival a definir una situació complicada.