putxero

De Biblioteca Joan Josep Cardona
La revisió el 10:21, 10 juny 2018 per Jortola (discussió | contribucions) (Crea article)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Salta a: navegació, cerca

Gastronomia. És la tradicional olla de carn. Exigeix una bona base de carns on entren el pollastre, el porc, la vedella i el corder, carns que solen bullir amb cigrons, penques de card, patates, i, discrecionalment nap, safanòria, xirivia i moniato. Van acompanyades de pilotes fetes amb carn picada junt amb pinyons i embolcallada amb una fulla de col. El primer plat és el brou que pot anar acompanyat d'arròs, sèmola o fideus. Es serveix a continuació la pilota, seguit de la verdura amb cansalada i s'acaba amb la carn. És un menjar car i que tan sols es condimentava a les festes de Nadal i en ocasions extraordinàries.

Putxero de polp

Varietat benissera del putxero on la carn és substituïda pel polp i de les verdures tan sols incorpora moniato, nap, els cards i un cap d'alls.