veremar

De Biblioteca Joan Josep Cardona
La revisió el 11:49, 11 juny 2018 per Jortola (discussió | contribucions)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Salta a: navegació, cerca

Treball agrícola consistent a tallar els raïms dels ceps de la varietat destinada a vinificació i la seua conducció al cup, on prèvies les manipulacions de xafar i premsar es convertirà en most, que fermentat produirà el vi. En l'actualitat s'efectua eixa operació d'acord amb modernes tecnologies que regulen el grau òptim del raïm per a ser tallat, però que en temps antics es feia seguint la tradició particular de cada colliter. Venia a coincidir la verema al temps de Sant Miquel, moment on els llauradors ja havien fet l'escaldada del raïm de moscatell, i collit les ametles i garrofes, feines prioritàries per les inseguretats climatològiques pròpies de setembre. El raïm es tallava amb el falçó i dipositat en cabassos era conduït amb cavalcadures aparellades amb anganells al cup.

Tema relacionat: Vi.