Ferrandet

De Biblioteca Joan Josep Cardona
La revisió el 01:05, 31 maig 2018 per Jortola (discussió | contribucions) (Es crea la pàgina amb «{{DISPLAYTITLE:Ferrandet}} thumb|{{Fitxer:Nomsllocbenissa_ferrandet.jpg}} ====el barranc de Ferrandet==== {{Petit|2002: O...».)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Salta a: navegació, cerca
Pont del Ferrandet.

el barranc de Ferrandet

2002: Oral.

Barranc que naix al peu de la serra d'Oltà prop de les Cases del Maco i va a ajuntar-se al gran barranc del Conquet, una vegada passat el pont del tren.

el baixador i el pont de Ferrandet

1993: «el apeadero de Ferrandet, que toma el nombre del topónimo popular» (El trenet de La Marina, V. Ferrer Hermenegildo, pàg. 119).
1993: «a la salida del mismo el impresionante viaducto del Pou roig o Ferrandet» (Ibid. id.)

Caseta de peons de la via del tren de Dénia a Alacant i el pont que salva el barranc del Conquet.

el tros de Ferrandet

1768: «otra pieza de tierra nombrada de los Ferrandos, en el término de esta vilal partida de Canelles y con la línea divisoria con término de Calpe» (AHNE. Testament de Belanda Feliu. Executòria d'hidalguía de Josep Ivars).
1792: «registrado el Libro Padron de las haziendas [...] encontré la Casa de Ferrandet» (AHNE. Executòria d'hidalguía de Josep Feliu).
1892: «posesión titulada Ferrandet, propiedad de Carlos Torres Orduña» (Amillarament de Benissa).

Aquesta finca dóna nom a tots els topònims darrerament descrits dels quals és veïna. Nosaltres trobem en el llibre de casaments de la parròquia de Benissa de l'any 1630, l'enllaç entre Maria Ferrando (cristiana nova, filla de moriscs) i el també morisc Gaspar Adida. Pot ser que aquests Ferrando foren antics habitants d'aquestes terres que són veïnes de partides benisseres, com ara Lleus, Albinyent i Benimarraig, de tanta tradició morisca. Coromines dóna ampla informació del prefix Ferri en el volum IV, 209.

Coordenades: IV, 27-C