herbeta

De Biblioteca Joan Josep Cardona
Salta a: navegació, cerca

Beguda típica de Benissa que va tindre un ampli consum als bars del poble i dels voltants entre els anys trenta i cinquanta del segle XX. Es fabricava a partir d'aiguardent, el qual es posava en maceració per un període aproximat d'un mes amb herbes tradicionals de les muntanyes de Benissa o de la serra de Mariola. Després d'un procés de neteja i filtratge ja estava llesta per a beure. Constituïa tota una tradició diària fer-se el vermut del migdia amb eixa beguda que es solia rebaixar amb aigua de sifó. El comercialitzà primitivament Vicent Bou Marxena, a qui continuà el seu cunyat Vicent Baidal, i amb el nom de marca Anís Hierbas La Marina o Anis Hierbas Baidal. Fou cèlebre la falca publicitària «Si tienes buen paladar/y quieres beber cosa fina/cuando vayas a algún bar/pide Absenta La Marina», que es difonia per Ràdio Dénia. Va anar perdent adhesions a mesura que altres begudes més modernes i més baixes d'alcohol s'imposaren entre els gusts dels consumidors fins a la seua pràctica desaparició.

Bibliografia: «Vicent Bou Marxena. L'art de destil·lació de licors d'època». Pere Cabrera. Calendari dels Brillants 2008.