Vicent Bou Vicent

De Biblioteca Joan Josep Cardona
Salta a: navegació, cerca

(Massanassa 1894-Benissa 1976). Industrial. Aprengué l'ofici de destil·lar alcohols i elaborar begudes al seu poble natal quan treballava a la fàbrica de licors de Lluís Zabal. Representant els articles de la destil·leria va arribar a Benissa on conegué a Anna Baidal Jorro, casant-se i fixant aquí la seua residència. Establí un negoci familiar dedicant-se a l'elaboració de begudes popularitzant l'Anís Aromas de Benissa, que fou objecte de la creació d'un pasdoble compost pel mestre Manuel Tomàs. Altres begudes de la seua patent foren Absenta La Marina, Conyac Ifach, Licor Internacional, Anís Hierbas Marxena i un tònic especial denominat Cavalcases. Després de la guerra civil de 1936 va continuar la fabricació dels productes el seu cunyat Vicent Baidal Jorro, tot i que ell, pel seu compte seguí la professió derivant-la a les representacions comercials de begudes. Amant de la música fou president de la Societat Lírica i Musical de Benissa. Altres afeccions particulars eren els bous i el cant flamenc. En la primera d'elles va ser el representant del joneguer Francisco Ausina, natural de Benissa. Va prendre l'àlies de Marxena per la seua afecció al cant flamenc i la devoció, i amistat personal, amb el famós cantador José Tejada Martín el Niño Marxena.

Bibliografia: «Aromas de Benissa». Article de Pere Cabrera, a la rev. de festes de la P. Xiqueta. Any 2005. «Vicent Bou Marxena. L'art de la destil·lació de licors d'època». Pere Cabrera. Calendari dels Brillants. 2008