El que es menjava a casa arreplega l'experiència gastronòmica de tres generacions d'una família gironina. La cuina que s'hi recull és tan curiosa com de procedència difícil de definir: cuina empordanesa, cuina marinera de l'Empordanet, cuina dels tapers de les Gavarres, tocs de cuina francesa... És, en suma, la cuina que es feia a Girona i als seus voltants fa una colla d'anys.
Com diu Joan Roca en el pròleg, aquest llibre «és una eina valuosíssima per a ajudar-nos a preservar la cuina tradicional de Girona. És també la constatació que el gran moment de la cuina moderna catalana no existiria si no l'hagués precedit una gran cuina tradicional.»
Carles Ginès (Girona, 1946), pèrit industrial elèctric i empresari retirat, es dedica plenament a les seves aficions: la fotografia d'ocells i de la natura en general, la micologia, la cuina i els viatges.
Amb il·lustracions de Pere Ginard i disseny de David Torrents.
Premis: Junceda 2010 (il·lustracions, no ficció), Laus de Bronze 2010 (disseny gràfic), Diploma Visual 2010 (disseny gràfic), Bologna Illustrators Exhibition 2011 (il·lustracions)