‘Amb els ulls d’una nena de dotze anys’, presentació a Benifairó, juliol del 2016

Share

Guillem Calaforra i Josep Conill parlaran sobre el dietari de Janina Hescheles Amb els ulls d’una nena de dotze anys. Serà el 15 de juliol del 2016, a Benifairó de la Valldigna, a les 20 h, dins del cicle “Literatura a la plaça”, que organitza l’ajuntament de la localitat.

 

Presentació: Amb els ulls d'una nena de dotze anys. Benifairó, juliol 2016.

‘El que es menjava a casa’, presentació a Vilassar de Dalt

Share

el-que-es-menjava-a-casaEl llibre ‘El que es menjava a casa’ (Riurau Editors) es presentarà el divendres 22 de novembre del 2013, a les 19.30 h, al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (C. Marquès de Barberà, 9). La presentació serà a càrrec de l’autor Carles Ginès. L’obra arreplega l’experiència gastronòmica de tres generacions d’una família gironina, i combina una clara exposició de receptes amb els records d’infantesa de l’autor. Les il·lustracions del llibre són de Pere Ginard, amb les quals ha obtingut diversos premis i mencions.

Presentació de ‘Amb els ulls d’una nena de dotze anys’ a la Valldigna

Share

artscartellTítol: «Janina Hescheles amb els ulls de dos valencians»
Qui: Guillem Calaforra i Josep J. Conill
Categoria: Literatura i paraula viva
Dia: 5 de maig del 2013, diumenge
Hora: 12.00 hores
Espai: Molí del Pla, Tavernes de la Valldigna

Dins la 4a edició del festival LLETR3S.

Amb els ulls d’una nena de dotze anys (Riurau Editors, 2012) són les memòries d’una de les poquíssimes supervivents de l’abans nombrosa població jueva de Lwow, l’antiga capital de la regió de Galítzia i ara pertanyent a Ucraïna, que els nazis van ocupar de l’any 1941 al 1944. L’autora, Janina Hescheles, fou rescatada per un grup resistent jueu polonés el 1943 i aconseguí salvar-se, amagada en un refugi de Cracòvia. Allà, quan la seua vida encara perillava, redactà aquestes pàgines. En aquells moments, Janina tenia dotze anys. L’edat de l’autora ha fet que en alguna ocasió s’haja comparat aquest text amb el famós diari d’Anna Frank, però les diferències —segons el parer d’Enric Sòria— són més acusades que les semblances. El Diari d’Anna Frank és la introspecció profunda i claustrofòbica d’una adolescent tancada amb la seua família en un pis clandestí d’Amsterdam. Enllà de les quatre parets del seu recer, que és la seua presó, tot el que passa al carrer, les accions dels botxins i els patiments de les víctimes, només pot ser conjecturat. En canvi, Janina Hescheles és un testimoni atordit i angoixat del desfermament de l’horror, un dia rere l’altre, a la seua ciutat. Les seues paraules —redactades de pressa quan el malson encara no havia acabat, amb tota la immediatesa del tremolor a dins i l’automatisme una mica inconscient dels infants— són les paraules d’una xiqueta. D’una xiqueta ben educada, bona lectora, molt lúcida i bastant destra a l’hora d’expressar-se, però que encara és una xiqueta, i té la vivor i la quasi al·lucinatòria precisió fotogràfica que guarden els records dels infants trasbalsats. Amb l’activitat «Janina Hescheles amb els ulls de dos valencians» es busca que Guillem Calaforra, autor de la versió catalana des de l’original polonés —el llibre ha estat traduït només a l’alemany, a l’ucraïnés, al rus i al català—, dialogue amb Josep J. Conill, sociolingüista, poeta i assagista, bon coneixedor de l’obra de Janina, i que ens facen partícips de la troballa d’un text sacsador.

Presentació de ‘La democràcia a Amèrica’ a València, 24/6/2012

Share

El dijous 24 de maig del 2012 presentarem a València el llibre La democràcia a Amèrica d’Alexis de Tocqueville (Riurau Editors, 2011). Serà a l’Aula Magna de la Universitat de València (La Nau, C/ Universitat, 2), a les 18.30h. En l’acte participaran Jaume Ortolà, traductor i editor; Francesc J. Hernández, sociòleg, i Antonio Ariño, vicerector de Cultura, Igualtat i Planificació de la UV.

Vegeu les notícies relacionades amb el llibre.

Presentació de ‘La democràcia a Amèrica’ a Barcelona (24-1-2012)

Share

En un acte organitzat per la Fundació Catalunya Oberta, el dimarts 24 de gener a les 19h es presentarà a Barcelona el llibre La democràcia a Amèrica d’Alexis de Tocqueville (Riurau Editors, 2011).

Intervindran en l’acte el president de l’Institut von Mises de Barcelona Juan Torras, el periodista Vicent Sanchis i l’editor i traductor del llibre Jaume Ortolà. Després de les intervencions, s’obrirà un col·loqui amb els assistents.

L’acte tindrà lloc a l’hotel Majestic de Barcelona (Passeig de Gràcia, 68), començarà a les 19h i s’acabarà a les 21h.

Confirmeu la vostra assistència al c/e fund@fco.cat o al tel. 934 906 454.

 

Presentació de ‘So i silenci’, al conservatori de València, 29-11-2011.

Share

Dimarts, 29 de novembre del 2011.
Presentació del llibre So i silenci. Assaigs sobre música dins les IX Jornades de Teoria i Composició Musical. Amb debat.
Organització: Dep. de Composició, Cant i Direcció (Àrea de Composició).
Participants: Emili Renard, Jaume Ortolà i Guillem Calaforra.
Auditori del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, 19.30 h.

Presentació de ‘El que es menjava a casa’, amb sopar, a Girona

Share

El divendres, 14 d’octubre del 2011, es presentarà el llibre El que es menjava a casa, de Carles Ginès, al Magatzem del Pont de Girona. L’acte consistirà en una conversa gastronòmica amb l’autor i un sopar de receptes del llibre, maridades amb diversos vins. Reserveu la vostra plaça.

Divendres, 14 d’octubre del 2011, a les 21h,
al Magatzem del Pont, Espai vinomi.
Passeig de S. Joan Bosco, 59-61
17007 Girona
Preu: 30€. Cal reservar plaça.
Informació i reserves: 972 207 218 /
info@elmagatzemdelpont.com

El menú inclou:
Croquetes d’albergínia
Pota i tripa a la vinagreta
Crespells de bacallà
Cigrons guisats
Bacallà amb pebrot i tomàquet
Bistecs plens
Albergínies amb sucre
Préssec amb vi
(Amb maridatge de vins)

Cartell de la presentació (pdf)

‘El que es menjava a casa’ a Mèxic

Share

El llibre ‘El que es menjava a casa’ (Riurau Editors, 2010) es presentarà el dimecres 23 de març del 2011, a l’Orfeó Català de Mèxic, a les 19h. La presentació serà a càrrec de l’autor Carles Ginès. L’obra arreplega l’experiència gastronòmica de tres generacions d’una família gironina, i combina una clara exposició de receptes amb els records d’infantesa de l’autor. Les il·lustracions del llibre són de Pere Ginard, amb les quals ha obtingut diversos premis i mencions.

(TEXTO EN ESPAÑOL)

El libro ‘El que es menjava a casa’ (Riurau Editors, 2010) se presentará el miércoles 23 de marzo de 2011, en el Orfeó Català de Mèxic, a las 19h. El encargado de presentar el libro será el propio autor Carles Ginès. La obra recoge la experiencia gastronómica de tres generaciones de una familia gerundense, y combina una clara exposició de recetas con los recuerdos de infancia del autor. Las ilustraciones del libro son de Pere Ginard, con las que ha obtenido varios premios y menciones.

 

 

 

 

Presentació de ‘So i silenci’ a Benaguasil

Share

El divendres 29 d’octubre del 2010, presentarem So i silenci. Assaigs sobre música a l’Ateneu Musical i Cultural de Benaguasil. L’acte començarà a les 20.30 h, i hi participaran l’autor Guillem Calaforra, l’editor Jaume Ortolà, la pianista Helena Ginès i el flautista Vicent Cintero. Hi haurà música en directe, a càrrec d’aquests professionals de primera categoria que ens honoraran amb la seua presència. Després de l’acte i del col·loqui, cap a les 22 h, sopar d’entrepà (la beguda, la picadeta i el cafè, a càrrec de l’Ateneu). S’afegeixen a la convocatòria Consolat de Mar i l’Institut d’Estudis del Camp de Túria.